Wat is Toestel Lease?

Bij een aantal providers, waaronder Hi en Telfort, was het alleen nog mogelijk een toestel te leasen bij het aangaan van een abonnement. Bij deze providers werd jij geen eigenaar van het toestel, het toestel wordt verkregen in bruikleen, de provider blijft eigenaar. Dit is nu niet meer het geval. Dit artikel gaat over hoe het voorheen werkte bij deze providers.

Wat is Toestel Lease?
Bij de meeste providers sluit je een abonnement af en wordt er een vast maandelijks bedrag betaald. In dit bedrag zitten de kosten voor de telefoon, belminuten, sms’jes en internet inbegrepen. Het is voor de klant niet duidelijk hoeveel er in feite wordt betaald voor de telefoon welke bij het abonnement wordt verkregen. Bij Toestel Lease is dit een stuk transparanter. Alle onderdelen hebben afzonderlijke kosten, ook het toestel. Zo weet de klant precies wat er voor de telefoon wordt uitgegeven. Men kan kiezen voor een goedkoper toestel, de maandlasten zullen dan ook een stuk lager liggen dan wanneer voor een high-end smartphone wordt gekozen. De maandlasten zijn dan echter nog wel hoger. Het afsluiten van een leasecontract betekend dat het toestel in eigendom blijft van de provider. Aan het eind van het abonnement gaat het toestel terug naar de eigenaar of de klant kan het toestel overkopen. Het toestel kan men overkopen door een klein restbedrag te betalen. Wat de hoogte van dit bedrag is hangt af van de contractduur en het soort toestel.

Voor- en nadelen van Toestel Lease
Het leasen van een toestel bij het afsluiten van een abonnement biedt een aantal voordelen. Allereerst hoeft er bij het leasen van een toestel nooit een bedrag vooraf te worden betaald, de kosten van het gebruik van het toestel staan vermeld op de factuur. Daarnaast kan men zelf bepalen wat men wil uitgeven voor het nieuwe toestel omdat de kosten voor het toestel helder zijn. Een ander voordeel is dat bij verlenging van het abonnement meteen een nieuw toestel mag worden gekozen. Het is natuurlijk ook mogelijk het gebruikte toestel tegen een rest bedrag te kopen en een ander abonnement af te sluiten. Ook de garantie is bij Toestel Lease een stuk beter. Er worden door providers extra diensten geleverd die je ervan verzekeren dat het toestel binnen no-time wordt gerepareerd of vervangen.

Het nadeel van Toestel Lease is dat het toestel eigendom blijft van de provider. Wanneer het abonnement afloopt heeft men drie keuzes. Men kan er voor kiezen het toestel in te leveren en vervolgens een nieuwe telefoon te kiezen. Ook is het mogelijk de maandelijkse abonnementskosten te blijven betalen, dan is de telefoon voor de klant. Als laatst is het mogelijk tegen betaling het toestel over te kopen. Volgens Hi en Telfort is het goedkoper het toestel te leasen dan wanneer er een abonnement wordt afgesloten waarbij de toestelkosten al in het maandelijkse bedrag zitten verwerkt. Voor veel mensen is het doorverkopen van een oude smartphone, de manier om een deel van de kosten van het nieuwe abonnement te dekken. Dit gaat bij Toestel Lease voor deze klant niet meer op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *