Waar moet je op letten bij vast bellen via je provider?

Een vaste lijn is vaak erg gemakkelijk naast je mobiele telefoon, maar toch zijn er verschillende dingen waar je op moet letten. Zo zijn er verschillende soorten abonnementen, combinatiepakketten en abonnementskosten waar je rekening mee moet houden.

Er zijn twee soorten vaste telefonie abonnementen:

-Onbeperkt bellen naar vaste en/of mobiele nummers, dit betekent dat de kosten voor telefonie vast in het maandbedrag inbegrepen zijn.

-Gesprekskosten komen bovenop het maandbedrag, het bedrag dat je per maand moet betalen kan dus variƫren, omdat dit afhankelijk is van hoeveel je gebeld hebt. De tarieven overdag verschillen vaak met de tarieven voor bellen in het weekend of in de avond.

Combinatiepakketten

Bij de alles in 1 pakketten betaal je niet alleen voor vaste telefonie, maar ook voor internet en televisie. Er zijn verschillende aanbieders voor deze combinatiepakketten zoals: Tele2, KPN, Ziggo en XS4All, per provider zijn er diverse mogelijkheden en prijzen. Het aantal zenders, de mogelijkheid om een programma terug te kijken, de internetsnelheid en het soort telefonieabonnement verschilt per provider. KPN is de enige provider die vaste telefonie los aanbiedt, bij de ander providers moet je daarnaast ook internet of televisie afnemen.

Abonnementskosten

De kosten van je abonnement zijn vooral afhankelijk van welke opties je in je pakket wilt hebben. Zo bieden de providers bijvoorbeeld een basispakket, een standaard pakket en een premium pakket aan. Het basispakket heeft de minste opties en is het goedkoopst, het standaard pakket is iets uitgebreider en het premium pakket is het meest uitgebreide pakket wat er aangeboden. Het premium pakket is er om optimaal gebruik te kunnen maken van je alles in 1 pakket, maar daar komen dan ook de hoogste kosten bij kijken. Naast de abonnementskosten verschillen ook de hoogte van de monteurskosten en de kosten voor de ondersteuning per provider. Het aantal aansluitingen en het aanschaffen van een vaste telefoon komen vaak voor rekening van de klant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *