Sim only vergelijken in Nederland

Internetten of muziek luisteren buitenhuis, dat kan dankzij het mobiele netwerk. Het wordt steeds belangrijker in het dagelijkse leven en haast onmisbaar geworden. Vroeger had Nederland te maken met een 2g netwerk en tegenwoordig is er al sprake van een 5g netwerk in aantocht. Het type netwerk zegt iets over de snelheid van het internet en over de mogelijkheid om te kunnen bellen en sms’en. Om deel te kunnen maken van het mobiele netwerk in Nederland, kunnen mensen een prepaid telefoon aanschaffen of een sim only abonnement.

Een prepaid telefoon is een telefoon die in één keer betaald wordt, maar zonder beltegoed. Dit dient apart opgewaardeerd te worden. Verder wordt er bij een sim only abonnement niet specifiek een nieuwe telefoon aangeschaft, maar juist een nieuwe simkaart. Deze simkaart zorgt ervoor dat er maandelijks een nieuw aantal data en belminuten beschikbaar wordt gesteld voor de mobiele gebruiker.

Voordelig een sim only abonnement afsluiten

Tegenwoordig wordt het mobiele netwerk steeds beter en kiezen steeds meer mensen ervoor om een sim only abonnement af te sluiten. Hierdoor kan er optimaal genoten worden van het internetgebruik en het aantal belminuten. Mensen hebben de mogelijkheid om een sim only abonnement te personaliseren. Er kan o.a. zelf bepaald worden hoeveel belminuten en data het abonnement moet bevatten. 

Om dit makkelijk en voordelig te doen, kunnen mensen sim only vergelijken. Het is een snel en gemakkelijke vergelijker, waar mensen een zo gepersonaliseerd en voordelig mogelijke sim only abonnement af kunnen sluiten. Een groot voordeel aan sim only vergelijken is dat het een onafhankelijke organisatie is. Hierdoor is de vergelijker niet gericht op de provider, maar specifiek op de klant. Zij zorgen ervoor dat mensen een abonnement aanschaffen, die het beste bij hun past.

Prepaid of sim only?

Van alle telefoongebruikers, is 35 procent in bezit van een prepaid telefoon en 65 procent in bezit van een sim only abonnement. Naar verwachting zal het aantal prepaid telefoons afnemen en het aantal sim only abonnementen toenemen. Dit komt doordat mensen steeds afhankelijker zijn van hun telefoon en daarom ook voordelig nieuwe data en belminuten willen hebben. 

Mensen die voor een prepaid telefoon kiezen zijn vaak in mindere mate actief op hun telefoon als het gaat om bellen en internetten. Zij hebben het aantal belminuten en data in hun eigen handen, maar moeten naar verhouding meer betalen als ze evenveel data willen hebben als bij een sim only abonnement. Verder schaffen mensen een sim only abonnement aan, omdat providers steeds voordeligere abonnementen aanbieden en omdat ze elke maand verzekerd willen zijn van nieuwe data en belminuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *