Meer sim only abonnementen verkocht in eerste kwartaal 2016

In de aantrekkelijke markt voor mobiele apparaten, lijkt de markt van sim only abonnementen ook te floreren. Uit een onderzoek van Telecompaper is gebleken dat maar liefst 850.000 Nederlanders in het eerste kwartaal van 2016 een sterke intentie hebben gehad om een nieuwe smartphone aan te schaffen en dit zijn 340.000 meer mensen dan het jaar daarvoor.

Meer smartphones, meer sim only abonnementen

Door de groei in de markt voor smartphones, stijgt ook de verkoop van sim only abonnementen. Overigens komt dit niet alleen door de stijgende verkoop van smartphones in ons land, maar ook door enkele andere zaken. Ten eerste lijken smartphones langer mee te gaan, waardoor consumenten na een verlopen abonnement een prima werkend toestel overhouden. Om dit toestel te blijven gebruiken, sluiten ze een nieuw abonnement zonder ‘gratis’ toestel af.

Daar komt nog bij dat consumenten die voorheen prepaid simkaarten gebruikten, nu bijna allemaal overstappen naar abonnementen zonder toestel. Dit komt omdat de prijzen van prepaid simkaarten gestegen zijn, terwijl sim only abonnementen steeds goedkoper aangeboden worden. Sommige mensen blijven een prepaid simkaart gebruiken om te bellen, te internetten en te sms’en, maar steeds meer mensen wisselen deze ietwat ouderwetse simkaart in voor een sim only simkaart.

Steeds meer sim only aanbieders in ons land

Door de stijgende populariteit van abonnementen zonder toestel, komen er steeds meer sim only aanbieders in ons land. Deze aanbieders proberen allemaal te profiteren van de stijgende verkopen van sim only abonnementen en dit is niet zo vreemd, want er is simpelweg veel winst te halen in deze markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *